Buy Nothing Day – Sambata, 24 Noiembrie

Ok, deci iata a venit si Ziua Fara Cumparaturi!!!

BND

Aceasta actiune are un caracter ecologic, care vrea sa atraga atentia ca nu trebuie sa cumperi ceva ce prin calitatile sale afecteaza mediul inconjurator. Si nu in ultimul rind aceasta este si un semnal de alarma, fata de promovarea valorilor consumeriste in societatea umana.

Cind ma gindesc despre Ziua Fara Cumparaturi, primul lucuru ce imi vine in minte sunt saculetele de plastic care aruncate, sunt luate de vint si atirna de copaci. Iti creeaza impresia de o lume postapocaliptica, in care nu au mai ramas oameni, au ramas numai saculetele de plastic.

mai multe informatii gasiti pe pagina oficiala, si aici, si poate inca aici. Iar aici e scris despre Buy Nothing Day in Romania.

O părere la “Buy Nothing Day – Sambata, 24 Noiembrie

  1. nu cred ca e o solutie prea innteligenta…sunt impotriva consumismului dar nu-mi place sa tratez lucrurile la kilogram..atat timp cat nu pot sa-mi mesteresc un calculator personal acasa, il cumpar… la fel cu articolele de imbracaminte, incaltaminte etc…altfel, ne intoarcem in epoca vanatalui a pescuitului. eventual cu o cutie de chibrituri in buzunar..
    altceva ar fi Ziua Cumparaturilor Inteligente sau ziua nimicirii Lucrurilor de Care ai Nu ai Nevoie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.