nascut in URSS

tot mai des in ultimul timp aceasta fraza “nascut in URSS”, cit si alte fraze devin tot mai populare. Devin tot mai populare mai ales in rindurile tinerilor, acei tineri care au fost nascuti in URSS, dar care au trait in URSS doar primii lor ani, ma aventurez sa spun ca pina la virsta de 10 ani, cind inca nu era creata personalitatea.
Acesti tineri au trait in URSS, dar au trit virtual, ei nu au memorii precise, clare, ei au mituri, si niste imagini personalizate. dar de ce ei poarta atunci aceste inscriptii, de ce se declara “nascurti in URSS”?

Ma avint sa-mi spun parerea ca de fapt ei (si eu impreuna cu ei) deplingem nu disparitia URSS ca stat, fie comunist sau ca sistem economic, noi deplingem disparitia comunitatii de oameni care traiau in URSS. In ultimii 16 ani cea mai mare prostie a fost crearea de frontiere acolo unde ele nu au fost mult timp (in unele locuri pentru citeva sute de ani, doar imaginati-va!!!), aceste frontiere au instrainat oamenii unii de altii, au dat nastere la extremisme si xenofobii de toare culorile, rasele si sexele, si religiile. Ce ne leaga acum de cineva din Gruzia de exemplu?
Nimic, ei sunt cetateni straini, chiar daca acum 16 ani nu erau. intelegeti?/

Asta in conditiile in care peste tot frontierele dispar, sau devin aproape transparente. Noi am facut frontiere. Acum ca sa mergi in Ucraina sau Rusia, esti supus unui control la frontiera mai a naibii decit la frontiera UE. Cine a fost stie la ce ma refer?

Am cistigat ceva din frontierele noi inaltate? Poate da. Dar mai mult am avut de pierdut. Si cel mai grav este faptul ca constructia de frontiere continua.

In URSS nu era totul lapte si miere, dar acolo nu erau forntiere!!!

Si nu ma refer strict la frontierele terestre sau fizice, ma refer la frontierile dintre oameni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.