daca ar putea sa planga si brazii…

toti au urmarit “povestea brazilor”, peripetiile cu mutarea brazilor, sau incuracatura cu denumirea brazilor: cind in mai putin de 5 minute Voronin a numit bradul cu patru nume diferite: bradul patriei, bradul national, bradul republicii si bradul tarii si nici odata, insa, brad de craciun.

dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum. ci despre brazi. in tot acest timp nu am auzit ca cineva sa se fi rididicat contra taierilor de brazi pentru sarbatorile de iarna. de parca asa si ar trebui sa fie. necatind la mii de strategii de protectie a mediului inconjurator, proiecte ecologice etc. nimeni nu a zis nimic cind vine vorba de brazi.
cred ca am vazut pe undeva pe la stiri un reportaj in care se vorbea daca vor ajunge brazi pentru toti(!!), nimic insa despre contrariul ca poate se taie prea multi brazi.

5 păreri la “daca ar putea sa planga si brazii…

  1. sa nu mai folosesti cuvantul “necatind”, in voga prin actualul Parlament. este o calchiere gresita din limba rusa. echivalentul esxresiei “cu toate ca” in romana. nu stiu dac aintra direct comentariile, dar il stergi, scuze ca nu am putut sa tac.

  2. multumesc ca mi-ai atras atentia:)) Ai dreptate, am facut un mic search pe google si se pare ca forma “necatind” se foloseste numai pe paginile din Moldova, fiind aproape total absenta de pe paginile din Romania.

    Spre bucuria mea nu ma uit la sedintele parlamentului, in caz contrar as fi vrut sa arunc cu ceva in televizor, deci nu pot sa spun ca m-am influentat de acolo, o fi probabil un “virus”/”stare” din Moldova care te afecteaza si te face sa vorbesti intr-un anumit fel.

    Nu cred in cenzura, si mai ales in auto-cenzura, altfel nu ar fi mai trebuit sa scriu ceva, daca m-as fi temut de comentarii.

  3. nu e vb de cenzura, aici, nu exagera. yic sa stergi. scopul meu nu a fost sa ma bag in seama 🙂 spre regret, aici, toti suntem afectati de o poluata ambianta lingvistica. dar si romanii de dincolo folosesc barbarisme, calchieri gresite. ceea ce nu trebuie sa ne incurajeze, desigur. daca ne respectam.

  4. Pingback: am fost la… teatru ->”Chirita in Provincie” « M3ta Subsol

  5. Pingback: mai bine eretic… decit comunist sau k0ms0m0list 2.0… « M3ta Subsol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.