Toamna se numără bicicliștii

Cumva eu consider toamna ca anotimpul cel mai prietenos pentru bicicliști.

Primăvara este prea devreme, frigurile iernii fiind permanent prin apropiere. Vara, pe plaiurile noastre mioritice, este super caldă, pe alocuri chiar fierbinte, iar unicele momente prielnice pentru o plimbare cu bicicleta fiind doar dimineața devreme sau seară, mult după apusul soarelui. Lăsând la o parte iarna, care este un fel de vară doar pe dea-ndoaselea, unicul anotimp rămas, dar care este cel mai potrivit pentru o plimbare cu bicicleta, este toamna. Dar să terminăm cu momentele poetice și să mergem mai departe.

Un pic despre mine, înainte de a trece mai departe – Da, am o bicicletă, Nu, nu sunt ciclist profesionist, Da, am aproape un bronz de biciclist, cu toate acestea sunt un amator care vrea să fie mai mult decât un om obișnuit, dar mai puțin decât profesioniștii care pot fi văzuți la Tour de France.

Am făcut câteva curse mai lungi  – un traseu de la Ocnița la Chișinău, via Bălți pe o distanță de 260 km (am parcurs distanța cu o viteză medie de 20 km/oră) și o etapă la ”mountain biking” din cadrul Cupei Lapmol la MTB, care a fost și prima din viața mea. Ambele experiențe m-au molipsit cu un spiritul de aventură, viteză și extrim.  Următoarele două săptămâni se anunță pline la categoria de evenimente pentru cicliști. Sunt cel puțin trei evenimente diferite ca distanță și format unde intenționez să particip activ.

Primul eveniment
este pe 11 octombrie 2015 –  Chișinău Criterium, compus din două părți – o cursă de 50 km într-un timp de 2 ore, pentru sportivi și competiție, și Velofun, o cursă de 15 km pe străzile Chișinăului deschisă pentru oricine. Eu am ales să merg la Velofun, motivul principal fiind faptul că pentru o cursă de acest fel ai nevoie de o cursieră sau bicicletă de șosea care îți poate asigura o viteză sporită.

Al doilea eveniment
din 14 octombrie este Turul Chișinăului – un eveniment independent organizate de Clubul Cicliștilor Amatori. Turul este dedicat Zilei Orașului, iar distanța este de cca. 42 km.

Ultima cursă unde vreau să merg este a 2-a ediție a Maratonului Wild Rock din 18 octombrie 2015. Maratonul este organizat de echipa portalului Bikeportal.md, care sunt unii dintre cei mai activi promotori ai evenimentelor sportive de ciclism dedicate mountainbiking-ului, cross-country și free-ride. Eu am ales să concurez la amatori pe distanța mare de 71 de km. Va fi primul maraton la care voi participa, și mă cam sperie un pic distanța dar și eventualele condiții climatice. Sper ca vremea să fie una frumoasă și fără ploi.

Sunt doar câteva evenimente care îi așteaptă pe cicliștii din Chișinău. Mă bucură că se organizează mai multe evenimente diferite. care sporesc numărul celor care pot particip.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.