”Chișinău: oraș european”? – Pe na*ui!

Sincer mă stărui să nu scriu prea multe pe teme legate de oraș, cel puțin asta a fost viziunea mea. și recunosc că nu a fost cea mai bună decizie sau idee. Dar de când particip la campanie electorală a Partidului Verde Ecologist pentru alegerile locale generale din 2015, am început să observ tot mai multe stupizenii care spun multe despre ce atitudine persistă în Primăria Chișinău față de locuitorii, consumatorii, cetățenii – alegeți fiecare ce-i este mai aproape.

Dar azi, am făcut poza asta în Piața noastră Centrală, care pe lângă faptul că era super aglomerată în plină zi de lucru, cu mii de oameni care roiau în toate direcțiile, și care m-au făcut să cred că este o sărbătoare despre care eu nu știu. Mi s-a explicat însă că este normal, eu tac atunci despre etica de muncă a moldovenilor! Dar întorcându-mă la Piață  – lângă niște toalete publice și care, judecând după mirosul care se simțea la câțiva metri în jur, se comercializau fructe și legume. Așa în deschis, lângă carosabil, cu toate mașinile circulând doar la un metru de tarabe.

Oras european?

Nu cum ***** este asta posibil?? Cum de a permis administrația/poliția ca lângă un veceu să se vândă produse alimentare?? Cum de e posibil ca într-un oraș ”european” noi să cumpărăm căpșune ca în epoca de piatră? (ca să nu fac trimitere la vreo țară africană, dar an nu am fost acolo și nu vreau să-i vorbesc de rău). Îmi explică cineva de ce cumpărătorii cumpără fructe chiar dacă văd unde și mai ales cum miroasă acolo?

Care Europă? Care Rusie?? Voi glumiți??

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.