m-am saturat!!

mda,

m-am saturat!!!! oameni!! m-am saturat!!

dau din intimplare pe blogosfera.md (o resursa pe care de altfel o apreciez), dupa cum stiti acolo sunt updata-te in mod automat si cronologic ultimele articole publicate in blogosfera din md. E bine asa, decit sa umbli naiba si sa cautzi ceva pe undeva.

Si acum ca sa trec la faptul care m-a saturat!!! 

este vorba de asa numitul crestinism si crestinism-ortodox moldovenesc de care e plina toate posturile care se publica pe blogosfera.md  Unde nu te intorci numai crestini si crestine, care numai asta fac ca scriu despre De ce este bine să devii creştin ?  si Metanie Părintelui Stareţ Iustin!!! sau altii care scriu ca aici:

Cartea preferata – Biblia.
Prefera muzica – Psaltică, corală, clasică, rock ortodox şi naţionalist, mai puţin alte genuri.
Hobby – pian, pictura, economie, sportul (gimnastica), lectura, fotografia.
Axa de valori – Dumnezeu, Neam, Familie.
Nationalitate – Roman
.

Si lista poate continua, oricum gasiti si singuri mii de exemple de acest fel oriunde. Imi displace ca nu pot sa gasesc niste analize interesante sau niste viziuni mai critice asupra realitatii in care traim.  Ca lipsesc ideile  noile si revolutionare, ori teologia inseamna copierea si multiplicare acelorasi idei si ginduri pina la nesfirsit. Departe de a crea ceva nou si original.

In loc de chestii interesante – numai ciudatele si anostele comentarii la scripturi si nu mai stiu ce sfinti ai nu stiu cui. In curind o sa inceapa sa citeze din Sfintele Scripturi asa cum mai inainte il citau pe Lenin si Stalin. Adica na, nimic nu s-a schimbat, aceleasi obiceiuri si aceeasi oameni. 

Ce am scris este un text crud, scris sub un impuls de moment, nu atac pe nimeni personal, nu atac si nu condamn nici un cult religios: crestin, musulman sau oricare altul. Materialele la care fac trimiteri sunt facute public, oricine le poate consulta in orice moment. 

Este o incercare de a intelege un fenomen actual si prezent in viata noastra.

 

7 păreri la “m-am saturat!!

 1. Mă bucur că unde nu te întorci se vorbeşte despre Dumnezeu şi creştinism autentic. Îmi pare rău pentru atitudinea ta impulsiva faţă de Dumnezeu şi de Cuvîntul Său… Poate ţi se pare că unele idei se repetă, dar dacă se repetă , înseamnă că e important şi adevărat!!! Vorbesc despre creştinism ,pentru că întotdeauna el a avut cele mai înalte standarte morale şi revoluţionare benefice. Cităm Scriptura , pentru că acolo găsim valoari sănătoase şi nu cred nicidecum că subiectele pe care le abordez nu sunt variate , ele sunt vitale, nu teorii care nu-ţi ajută la nimic, doar pălăvrăgeală.

 2. 1. nu exista crestinism autentic!!! ce numesti tu autentic??
  2. n-am nimic cu Dumnezeu!! am si scris despre asta, ma irita modul in care este abordat in Moldova si cum este prezentat aceasta publicului.
  3. crestinismul poate a avut niste standarte mari pe timpul…. Imperiului Roman!!! acum au ramas doar epigonii.
  4. come on: teoriile sunt niste idei aruncate spre a fi discutate, structura atomului a fost un model teoretic, care a fost discut de comunitatea stiintifica, ca sa se ajunga la teoria despre structura atomului. Acum aflarea numarului exact a ingerilor, ca sunt 70 mii sau 77 mii, sau care este structura “nucleara” a “sarii pamintului”, chiar ma face sa rad.
  5. daca ceva se incearca a repeta: asta seamana mai mult a manipulare si indoctrinare, si mai putin a un proces de constientizare a unor idei.

 3. da ce sensibiloşi sunteţi voi, creştinii, dacă mai citiţi o carte şi dacă vă mişcaţi oleacă creierul, vi se supraîncălzeşte neuronul şi cedează, babah!

 4. “nu pot sa gasesc niste analize interesante sau niste viziuni mai critice asupra realitatii in care traim. ”

  Dacă încerci să vorbesţi altfel rişti să fii calificat a fi nebun…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.