Open Air Cinema!!! in Chisinau

Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova organizează un eveniment de vară
foarte special. În luna august pe perioada a patru seri diferite, în faţa Centrului Expoziţional Brîncuşi va avea loc o proiecţie de filme de scurt metraj şi clipuri video din Arhiva Festivalului Internaţional de Filme de Scurt Metraj Oberhausen (
www.kurzfilmtage.de).
Va fi un eveniment Open Air Cinema în chiar centrul oraşului Chişinău.

În prima şi a doua seară, pe 2 şi 9 august, va fi prezentată o selecţie cuprinzînd clipuri video din Germania produse între 1998 – 2007. Pe 16 august vor fi proiectate filme germane de scurt metraj, iar pe 23 august – filme din selecţia internaţională a festivalului. Fiecare seară de proiecţii va începe la orele 20:00

Programul prezentărilor cuprinde filme documentare, experimetale sau animate, impreună cu clipuri video. Toate lucrările prezentate au în comun faptul că ele exploră noi metode şi conşinut, dincolo de cerinţele pieţii şi a gusturilor ingheţate în timp. D. e.:prezentînd un director de film canadian la o preselecţie de a deveni parte a grupului TATU, sau o minunată zi din viaţa unui cîine care are intr-adevăr o viaţă de cîine.

Pe scurt:

Cînd? sâmbata – 2, 9, 16 şi 23 august, orele 20:00

Unde? Centrul Expoziţional Brîncuşi, bd. Ştefan cel Mare 3

Ce? filme si clipuri video din Arhiva Festivalului Oberhausen

Cine? pentru toţi

P.S. în caz de ploaie, proiecţiile vor avea loc în interiorul Centrului Expoziţional Brîncuşi

www.arta.md

6 păreri la “Open Air Cinema!!! in Chisinau

  1. da, este primul eveniment necomercial care va incerca sa faca ceva de acest fel.

    am facut azi repetitia inainte de eveniment, si a fost foarte bine, eram doar 5oameni, dar deja ne simteam un pic diferit si interesant. Miine, cu mai multi oameni, atmosfera va fi si mai buna.

    Paul, deci ne vedem acolo

  2. open air cinema este un exemplu de eveniment care promoveaza cultura vizuala contemporana, are mai putin de a face cu identitatea etnica a germanilor sau moldovenilor sau romanilor, iar cind spun diferente culturale ma refer in special la diferentele dintre cultura vizuala acumulata de noi toti in contextele noastre specifice, iar limba, melodioasa sau nu – este altceva, pina la urma au fost music videos si chiar pe alocuri mi-a placut cum suna nemteste : ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.