mai bine eretic… decit comunist sau k0ms0m0list 2.0…

deci cu ce sa incep…

am sa incep cu inceputul…pentru mine totul a inceput cu bradul de craciun de aici, si decretarea/declararea  anului  2008 anul  tineretului in Moldova. declaratie, pe care eu cu spiritul meu eretic si tinind cont cit a zis Voronin pina acum, tind sa nu o iau in serios sub nici o forma sau alta, si la auzul careia un zimbet ironic mi-a luminat fata si o exclamatie “Ai si ce! mi-a zburat de pe buze (acum va rog sa va folositi de toata imaginatia si sa va inchipuiti cum ar suna asta cu un accent moldovenesc, si cind se foloseste ea)”. A fost mai mult un caz divers, care s-a uitat precum un vis rau. intram in sarbatori…
 Urmeaza niste comentarii “trans-Prutene”, o scurta indexare a carora o puteti gasi aici. Unde il  inteleg si sunt de acord cu pozitia/cele spuse de Nicolae Toderas, si unde am incercat sa inteleg ce au zis opozantii, dar cu exceptia unor atacuri personale nu am inteles nimic:(

Nu sunt nici eu de acord cu politica declarata fata de tineret, graba cu care s-a declarat anul tineretului, lipsa de transparenta, stiti, nu vreau ca tinerii pina in 2009 sa devina k0ms0m0listi 2.0 mai ales in preajma alegerile care vin in 2009. Alegerile sunt miza principala, nu tinerii; interesul politic va prevala si nu interesele tinerilor, se va incerca o indoctrinare a tinerilor, ca sa se obtina un produs. Cind spun produs, ma gindesc la miscarile de tineret pro-putin din rusia.

Dar nu despre  anul tinerilor am dorit sa vorbesc. El este un un viitor incert si virtual, toate discutiile purtate pina acum sunt pe marginea unei declaratii si  a unui decret. Si atit. Cei mai grav e aceasta -“Am trimis postarea pe trei grupuri de discuții (cntm-liderism; ONG-MD; MOLDOVAdoc) și doar pe unul dintre ele a fost acceptat (MOLDOVAdoc). Acum sa ne intrebăm de ce unii spun că în realitate societatea civilă din Republica Moldova este plafonată şi fierbe în propriile concepţii limitate despre libertatea, democraţie, participare activă şi responsabilă ş.a. Totuşi, peste câteva zile, postul a fost preluat și publicat de http://www.unimedia.md/

cel mai grav in toata aceasta istorie este cenzura, auto-cenzura, cenzura benevola sau numiti-o cum doriti. Ca sa incerc sa ma explic: pe niste liste de discutii publice, se publica un post, care se doreste sa fie public, despre o politica publica pentru public, dar el nu este facut public. Cum se numeste aceasta? Cred ca se numeste cenzura.

Nu stiu care au fost motivele exacte care au stat la baza deciziei  moderatorilor de  a  interzice  mesajele date, o las in seama lor sa-si expuna pozitia si sa-si argumenteze decizia. Voi incerca sa deduc: interesele patriotice de stat nationale si republicane !!!

Ori eu asta am dedus!!

Ca sa ma explic: Voronin decreteaza 2008 anul tinerilor, eu, care l-am ascultat pe Voronin la bradul natiunii, poporului si patriei, am inteles ca si anul tinerilor este un fel de an al tinerilor patrioti, nationali si republicani (copyrightul ii apartine lui voronin, eu numai am declinat adjectivele respective conform normelor gramaticale ale  limbii romane si poate am schimbat ordinea de expunere [mea culpa!!]). Aici apare un “cineva” care spune altceva decit ceea ce s-a spus pina atunci, si care vrea ca si pozitia lui sa fie facuta publica cum a fost facuta publica si declaratia oficiala tot pe listele CNTM. Si atunci altcineva, plin de spirit national, patriotic si republican (si iarasi va amintesc sa va uitati aici ca sa intelegeti de ce nu spun “craciun”) spune – “nu, nimeni fara de spirit patriotic, national si republican nu va trece!!” si  nu permite ca nici o virgula sau linie sa treaca. Poftim si interesul national, patriotic si republican.

Nu stiu de cine va aminteste voua aceasta, dar mie mi-a amintit de k0ms0m0listi, care mai inainte la adunari tot faceau astfel de gesturi (cititi “Copii Arbatului”!!), doar ca acum adunarile au devenit liste de discutii si planurile cincinale au devenit ani ai tinerilor, etc. Ei acum sunt k0ms0m0listi 2.0 ca sa pastram numatoarea web.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.