Operatiunile de salvare de la Marea Azov!

Se pare ca acum pe primul plan este pusa salvarea pasarilor intoxicate cu produse petroliere, dupa cum reiese de aici. Nici in aceste clipe grele masina birocratica a statului nu uita de obligatiunile sale, controale inopinate ale Serviciilor de Medicina Preventiva, verificari sau lipsa totala de interes manifestata fata de soarta pasarilor.

Noutatea buna este ca se poate totusi de plecat acolo pentru a participa la operatiunile de salvare, cu toate ca cred, ca aceasta este plina de momente surprize neplacute care se pot ivi de unde nu te astepti.

Aceste operatiuni de salvare denota inca odata totala nepregatire a organelor statului pentru a face fata unei catastrofe de acest gen. Si cel mai alarmant pentru Moldova este ca ea nu este ferita de asemenea posibile catastrofe. Chiar daca la un nivel mai mic sau redus, ea totusi risca as fie un dezastru pentru mediul din Moldova si vecinii sai.

Ar fi o idiotenie sa nu tragem citeva concluzii din urma celor intimplate pe Marea Azov, si una dintre ele ar fi “shit happen”, adica daca trebuie sa se intimple atunci fii sigur ca se intimpla. o alta concluzie este ca “shit happen when u are not expecting” – adica daca se intimpla atunci se intimpla cind nu te astepti. Apropo aceste concluzii sunt valabile si in viata de toate zilele. (Singurul exemplu care imi vine acum este: 2001 cind comunistii au cistigat alegerile parlamentare – “shit happen”, si in 2005 cind PPCD voteaza un presedinte comunist – “shit happen when u are not expecting it”).

Dar se pare ca m-am abatut de la tema, doar un pic, deoarece problemele ecologice sunt si niste probleme politice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.