despre calatorii

scriu acest post in special pentu acei care calatoresc mult, si care nu vreau sa cheltuie bani pe numere in hotel.

Hospitalityclub este o retea globala de persoane de ajutor mutual pentru acei care calatoresc. Ideea centrala este de a oferi adapost pentru persoanele care calatoresc. Scopul este de a promova prietenia si pacea (stiu ca suna banal si pompos) prin schimburile de la om la om, prin promovarea contactului direct dintre purtatorii diferitelor culturi.

La nivel practic aceasta inseamna ca daca ati nimerit intr-un oras in care nu aveti nici un cunoscut la care sa stati, inscriindu-va ca membru HC, puteti accesa baza de date a retelei si sa va uitati daca in acel oras este cineva care ar putea sa va ajute cu spatiu pentru dormit. daca gasiti pe cineva care ar putea sa va gazduiasca, luati legatura cu el, si in dependenta de caz, va spune ca va poate acomoda, sau nu, sau nu va raspunde de loc.

In lume exista citeva retele de acest gen, inclusiv si unul pentu biciclisti. Printre cele mai mari retele pot aminti de hospitaliyclub.org si couchsurfing.com, de exemplu hospitalityclub are 328629 de membri, iar Couchsurfing 339673 de membri. O noua si ambitioasa retea este www.bewelcome.org , nascuta ca o reactie la lipsa transparentei din HospitalityClub.

Un alt instrument indespensabil folsit des in calatorii este autostopul (hitchhiking), mai multe despre asta aflati pe www.hitchwiki.org.

Ca un offtopic voi spune ca Moldova este cunoscuta mult si datorita discutiilor Limba Romana – limba moldoveneasca. Iar Hitchwiki.org nu a evitat asemenea discutii, aici si aici, sunt giteva schimburi de replici legate de problema limbei, si nu numai.

toate aceste retele au un caracter participativ, fiecare poate adauga orice el considera necesar. Nu in ultimul rind ele au ca subtext o puternica motivare ideologica. Poti invata mai mult despre realitatea care te inconjoara calatorind si interactionind direct cu purtatorii unei altei culturi sau care vorbesc o alta limba.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.