Citi moldoveni au intrat in Romania

gasiti aici declaratiile unui resposabil din Guvernul Romaniei. Principalele lui teze sunt ca in 9 luni ai anului curent 780 mii de cetateni moldoveni au vizitat Romania, cu numai 30% (!) decit in aceeasi perioada a anului precedent.

Ce imi spun mie aceste cifre:

– regimul de vize instituit devine o piedica in aprofundarea relatiilor dintre oamenii din ambele state. deoarece de obicei cu fiecare an numarul de persoane care ar fi trebuit sa se mareasca, deci anul acesta el nu s-a marit ci din contra a scazut. Cifra finala ar trebui sa fie 30%+media cresterii anuale a intrarilor in Romania. Nu stiu media din urma, dar adunate, suma totala s-ar apropia mai multe de 50%. Ori aceasta este o catastrofa.

– 780 mii presupun ca este cifra de intrari totale, si nu numarul de oameni luati individual. De ce consulatul Romaniei nu spune cite vize s-au elibirat/sau la citi li s-au eliberat vize. Asta ar fi mai cinstit de spus, si nu numarul de intrari care oricum este contabilizat de Serviciul de Graniceri.

– mai este si intrarea ilegala pe teritoriul Romaniei, macar cazul celebru a celor 3 baieti care au trecut innot Prutl in Romania.

Cu aceste cifre s-a vrut sa linisteasca intr-un fel opinia publica, dar oricum problema va ramane.

Solutia: sa abroge ragimul de vize, in conditiile in care Ucraina poarta si ea negocieri cu UE, si fluxurile migratoare trec prin Ucraina si nu orin Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.